tiistai 10. kesäkuuta 2014

Koiramainen kesän aloitus!

Päivitellään kuulumisia taas pitkästä aikaa. Olemme muuttaneet kesäksi taas Kouvolan seudulle ja vietelleet täällä kesän aloitusta. Lämpimiä päiviä on riittänyt, mutta sateistakin olemme saaneet nauttia.

Olemme treenailleet monipuolisesti eri lajeja, mutta kesän aikana keskitymme mejäilyyn ja taipparitreeniin. Olin ilmoittanut Niilon noutajien taipumuskokeeseen hyvien treenien pohjalta, mutta jouduin perumaan ilmoittautumiset. Niilon riistatyöskentely vierailla riistoilla, vieraiden ihmisten ja erilaisten hajujen ympäröimänä on ollut suorastaan ala-arvoista. Kotona toimitaan hienosti, mutta muissa tilanteissa ollaan ihan kuin ei oltaisi riistaa koskaan nähtykään. Tästä johtuen treenailemme yhä edelleen määrätietoisesti kohti tavoitetta. Kokeisiin ehditään myöhemminkin. :)

Starttasimme MEJÄ-kauden 1.6. Kääpälässä oman seuramme Länsi-Kymen Kennelyhdistys ry:n ja Kääpälän Seudun Metsästysyhdistys ry:n kokeessa. Ilma oli onneksi siedettävä eikä kova helle painanut päälle. Koepäivänä pääsimme nopeasti jäljelle ja iltapäivän lämmössä saatiin lepäillä majalla. Niilo suoriutui ensimmäisestä kokeesta mielestäni mallikkaasti tuloksella AVO2 33p.

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Henna Kuikka.

Jäljestämishalukkuus (6) 3 pistettä
Jäljestämisvarmuus (12) 5 pistettä
Työskentelyn etenevyys (10) 5 pistettä
Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

"Tarkka alun tutkinta ja ohjattuna jäljelle.Innokas koira aloittaa 
pääosin maavainuisen täysin itsenäisen työskentelyn edeten 
reipasta vauhtia.1.osuuden alkupuolella laaja tarkastuslenkki ja 
toinen pienempi tarkastus osuuden puolivälissä,muuten varsin 
suoraviivaista etenemistä.1.kulma jäljen mukaisesti makuu hyvin 
osoittaen.2. ja 3. osuudella kokemattomuus näkyy ja tehdään 
useita etenemistä hidastavia tarkastuksia.2.osuuden puolenvälin 
jälkeen lisäksi laajat tarkastukset jäljen molemmin puolin ja lopulta 
paluujäljelle hukan arvoisesti.2.kulmalla suunnan 
tarkistus ,makuun osoittaa erinomaisesti.Kaatoa haetaan ensin 
ilmavainulla mutta vasata veriuran avulla se löytyy ja 
kiinnostaa.Lisää kokemusta niin varmuus paranee.Ohjaajalla täysi 
luotto koiraansa."

Viime viikonloppuna olimme Tollerileirillä Jämsän Himoksella. Leirille osallistuivat myös Niilon siskot Didi ja Stella. Yövyimme samassa mökissä Didin ja omistajansa Hennan kanssa. Meillä oli oikein luksusta kun tilaa oli riittävästi eikä ollut huolta koirien keskinäisestä toiminnasta. Didi oli aloittanut juoksut, joten huolehdimme vain, että nuuskuttelut jäivät vähemmälle. Niiloa ei kyllä juurikaan Didin liehittelyistä huolimatta kiinnostanut siten, kuinka olimme pelänneet. :)

Löylyissä rankan päivän jälkeen! ;)


Mä tulisin täältä tän veikan viereen katteleen!

Osallistuimme sisarusparven kanssa NOU-ryhmään, jossa treenailtiin sekä dameilla, että riistalla. Lauantaina treenailimme aamupäivästä perusjuttuja dameilla sekä kanityöskentelyä. Treenikani oli iso ja musta, joten epäilin tämän tuottavan meille haasteita. Sain houkutella Niiloa melko paljon ja vaatia siltä kanin palauttamista. Kyllä se sieltä loppujen lopuksi sitten kannettiin ja ihan kivalla otteellakin.

Lauantaina iltapäivästä teimme vesityötreeniä ja tämä meni meiltä hyvin. Ranta oli kaislainen, mutta matala. Niilo suoriutui treenistä hyvin sekä dameilla että lokilla. Ote lokista tulisi olla parempi, mutta ison lokin tuominen on Niilolle melko uusi jännä. Teimme noudot myös kaislikossa, josta Niilo nouti hyvällä innolla ja nätisti palauttaen. Vene ei jännittänyt yhtään ja hommat sujuivat kuin konkarilta. Tyytyväinen mamma!


Sunnuntaina treenailtiin hakuruutua ja Niilon työskentely variksilla oli heikkoa. Varis löytyy kyllä, mutta ylös sitä ei oteta kuin kehoituksella. Niilolla on hyvä kanto-ote, mutta äidille on kiva vähän ryttyillä.. Noh. Treeniä lisää vaan. 


Sunnuntaina kävimme sisarusparven kanssa uimassa ja riekkumassa ennen kotiin lähtöä. Kyllä oli taas lystiä :)


Kiitos Hennalle ja Eevalle sekä lukuisille muille mukavasta leiriseurasta! Ensi vuonna kenties uudestaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti