sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Koiramainen viikonloppu!

Taas oli viikonloppu buukattu täyteen koiraharrastuksia. Lauantaina Niilo pyörähti Kotkan KV -näyttelyssä ja  minä vedin jälkiä metsään sunnuntain MEJÄ -koetta varten. Tekemistä on siis riittänyt!
Kotkassa Niiloa esitti Minka Nuutinen, joka ei ollut Niiloa aiemmin tavannut. Minka suoriutui Niilon kanssa hienosti tuloksella NUO ERI1 SA. Hieman Niilo oli jännittynyt ja tämä näkyi myös arvostelussa sekä PU -kehässä. Siellä keskittyminen herpaantui ja Niilon teki mieli pyörähdellä piruetteja ringissä juoksemisen sijasta. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että Niilo suoriutui ventovieraan ihmisen käsissä näinkin hyvin. Taitava handleri siis! Kiitos Minka! :) Virpi oli näpsinyt myös pari kuvaa Kotkasta niin laitetaanhan esille!

Sunnuntai startattiin klo 7:30 oman seuramme eli Länsi-Kymen Kennelyhdistys ry:n kokeessa. Laukauksensietotestin Niilo suoritti mallikkaasti ja meille arvottiin päivän ensimmäinen AVO-jälki. Maasto oli pääosin helppokulkuista ja kuivaa. Löytyi sieltä kolmannelta osuudelta onneksi myös juomapaikka ;) Niilo lähti ensimmäiselle osuudelle rauhallisesti ja hieman tarkastellen. Ensimmäinen kulma toi meille haastetta ja Niilo ei löytänyt tarkasteluista huolimatta jäljen suuntaa. Niilo lähti paluujäljelle, josta hukka. Muuten suoritus oli hieno! Niilo tänään AVO2 38p.

Tuomari: Jarno Hynninen, ohjaaja Henna Kuikka.

Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

"Ohjattu alku, makuun nuuhkaisu ja rauhallista vauhtia matkaan. Ensimmäisellä osuudella vielä haetaan verijälkeä ja tehdään tarkastuslenkkejä kummallekin puolelle. Kulmalla lenkkejä enemmänkin, makuu löydetään ja merkataan, mutta kulma ei selviä, paluujälki ja hukka. 2. ja 3. osuus mennään tarkasti jäljellä, sorkalle tullaan suoraan ja se nuuhkitaan. 2. makaus osoitetaan selvästi. 2. kulma selviää nopeasti rengastamalla. 1. osuuden hakemisen jälkeen jäljestys muuttuu varmaksi. Lupauksia antava koesuoritus jälkiparilta."

Raskaan työn raataja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti